De blije Sixties

De blije Sixties

Nu in de afgelopen weken de #METOO discussie zo hoog op is gelaaid werd er in artikelen in kranten en bladen ook vaak gerefereerd aan de zestiger jaren. Het sexueel grensoverschrijdende gedrag zou een uitloper zijn van die tijd. Met de komst van de pil, en de bandeloosheid van de flowerpower/Woodstock generatie zouden wij in die tijd gewend zijn om alles maar te mogen doen en goed te vinden.

Ik herinner het me helemaal niet zo, en ik ben echt een kind van die tijd. In mijn beleving was juist de vrouwenemancipatie in volle gang, werden wij baas in eigen buik, moesten mannen van ons juist leren afwassen en luiers verschonen. Verder werd er veel geblowed en vochten wij wel of niet letterlijk tegen Vietnam en voor witte fietsen. We gingen uit, we dansten, we kochten mooie kleren en genoten van het leven, liefst in grote groepen.

We moesten opeens denken aan een tijdje geleden (oeps, acht jaar geleden!) toen ik zestig werd. We gaven toen in het plaatselijke patronaatsgebouwtje een groot zestiger jaren feest met zang en dans en filmpjes en foto’s van hoe onze gasten in die tijd eruit zagen.

Ik ging herinneringen ophalen bij mijn lifetime-oude vriendinnen Guurtje, Marjoke en Marianne en mijn man Ton maakte een geweldig filmpje.
Als je vrolijk wil worden dan kijk.  Om auteurstechnische redenen laten we hem achter de decoder staan, het Password waar om gevraagd wordt is        Lifetimevideo