Het begon heel bescheiden...

Het begon heel bescheiden…

Untitled-1Dit moest niet zomaar een verjaardag worden. Ton werd zestig en omdat hij er niet zo van houdt om in het middelpunt van de belangstelling te staan was een groot feest eigenlijk geen optie. Toch wilde zijn partner iets speciaals voor hem doen. Dit jaar was namelijk ook in een ander opzicht een lustrum…..

Samen met haar verdiepten wij ons in zijn leven. Wat en vooral wie waren belangrijk voor hem? Waar zouden we hem een plezier mee doen? We kwamen er al snel achter dat het oorspronkelijke idee – een liefdevolle groet van familie, een enkele beste vriend – bij lange na niet voldoende zou zijn. T heeft in zijn leven juist aan véél mensen gehecht, die allemaal belangrijk voor hem zijn gebleven en met wie hij nog regelmatig tijd doormaakt.

En toch, zoals één van zijn kinderen zei, was het heel bijzonder om eens echt bij hem stil te staan en het over hem te hebben. Want ‘zo praat je eigenlijk niet met elkaar, het is fijn om dit allemaal eens te kunnen zeggen’. Al met al zijn we na de behoudende start maar ‘all the way’ gegaan en hebben we ruim dertig mensen geïnterviewd. Er was veertien uur materiaal en de film is bijna een uur geworden. Als je het doet, doe het dan maar goed…… hetimages is natuurlijk toch een once-in-a-lifetime-ding!

Op zijn verjaardag heeft Ton tijdens de koffie met taart samen met zijn gezin met stijgende verbazing, ademloos naar de film gekeken. Hij belde ons meteen daarna op, maar kon nauwelijks wat zeggen. Verrast en ontroerd. Kijk, daar doen we het voor :-))

De familie en vrienden die meegewerkt hebben aan de film waren natuurlijk ook erg benieuwd hoe het geworden was. Zij kregen een link naar een beschermde site om ook een keer naar deze persoonlijke documentaire te kijken.