Met pensioen, en nog vol plannen

Met pensioen, en nog vol plannen

Aan de ene kant had J er zin in, na al die jaren hard werken zou hij eindelijk tijd voor die mooie reis met zijn vrouw hebben, bijvoorbeeld, maar aan de andere kant viel het afscheid nemen hem niet mee. Heel wat jaren had hij leiding gegeven aan een grote woningcorporatie en was hij erin geslaagd onorthodoxe vernieuwingen door te voeren op het gebied van ouderenwoningen en -voorzieningen.

Er lagen spannende plannen klaar die op het punt stonden verwezenlijkt te worden, en eigenlijk had hij daar wel op willen wachten. Er werd nog naar een goede opvolger gezocht, zodat hij zaken niet goed kon overdragen. Maar ja, wanneer is dan wel Het Goede Moment? Door de ziekte van zijn vrouw kon en wilde J niet langer wachten.

Iemand kwam op het idee om hem de gelegenheid te geven zijn ideeën en visioenen te schetsen en vast te laten leggen. Daar werkte J graag aan mee.

Wat hij niet wist is dat wij ook zijn collega’s, familieleden, medewerkers aan het woord lieten. Kijkend naar de film die op zijn afscheid getoond werd, zag hij dat zijn zakelijke omgeving wel degelijk wist wat zijn visioenen waren en dat de jonge garde 100% van plan was daarmee door te gaan. Een hele geruststelling en een goed begin voor de volgende periode in zijn leven.