Werkwijze

Een voorbeeld
Wij krijgen van u een lijst van ca. 25-30 personen. Relaties, familie, vrienden, collega’s, buren etc. van de hoofdpersoon. Van vroeger en nu. Wij helpen u bij het maken van dergelijke keuzes. Wij spreken lang en uitvoerig met deze personen en krijgen zo een goed beeld van wie de hoofdpersoon is.
Met een selectie van deze mensen componeren wij de film. Alle aspecten van de hoofdpersoon worden belicht. Zo krijgen we een oprecht, veelzijdig, mooi portret waar de hoofdpersoon zich in zal herkennen.

 

Het mooiste cadeau dat er is.

Feest van herkenning
We filmen zoveel mogelijk op locaties die van belang zijn voor de hoofdpersoon en de geïnterviewden. We gebruiken diens lievelingsmuziek, eigen foto’s en eventueel filmmateriaal, we zoeken naar favoriete plekken, hobby’s, karaktertrekken en specialiteiten.
Het is een onvergetelijke ervaring, een waardevol document waar nog heel veel naar gekeken zal worden.

 

Surprise!!!
De persoonlijke documentaire kan worden gemaakt als een totale verrassing voor de persoon die in de spotlight staat. Maar, zonder dat hij of zij weet wie er nog meer benaderd wordt, kan de hoofdpersoon natuurlijk ook zelf aan het woord komen.
Je leert door deze documentaire de hoofdpersoon echt heel goed kennen, en de hoofdpersoon wordt in die zin ook ‘gekend’. Ieder mens heeft dat immers nodig.
Het is ontroerend, er wordt gelachen. Wanneer de film op uw feest getoond wordt, is het het absolute hoogtepunt. Het heeft een enorme impact op alle aanwezigen.
Een mooier cadeau kun je iemand echt niet geven.