Werkwijze

Hoe gaan we te werk?
We gaan een oprecht, veelzijdig, mooi portret  maken waar de hoofdpersoon zich in zal herkennen. Alle aspecten van de hoofdpersoon worden belicht. U geeft ons een lijst van 25-30 personen. Relaties, familie, vrienden, collega’s, buren etc. van de hoofdpersoon, van vroeger en nu. Wij helpen u bij het maken van dergelijke keuzes. Wij spreken lang en uitvoerig met al deze personen en krijgen zo een goed beeld van wie de hoofdpersoon allemaal is.
Met een selectie van deze mensen componeren wij de film.

 

Het mooiste cadeau dat er is.

Feest van herkenning
We wroeten het familiearchief door, gebruiken eigen foto’s, evt. filmmateriaal en lievelingsmuziek. We zoeken naar favoriete plekken, hobby’s, karaktertrekken en specialiteiten.Het moet namelijk absoluut geen aaneenschakeling van ’talking heads’ worden. We filmen daarom zoveel mogelijk op locaties die van belang zijn voor de hoofdpersoon en de geïnterviewden.
Het is een onvergetelijke ervaring, een waardevol document waar nog heel veel naar gekeken zal worden.

Surprise!!!
De persoonlijke documentaire kan worden gemaakt als een totale verrassing voor de persoon die in de spotlight staat. Maar, zonder dat hij of zij weet wie er nog meer benaderd wordt, kan de hoofdpersoon natuurlijk ook zelf aan het woord komen.
Je leert door deze documentaire de hoofdpersoon echt heel goed kennen, en de hoofdpersoon wordt in die zin ook ‘gekend’. Ieder mens heeft dat immers nodig.
Het is ontroerend, er wordt gelachen. Wanneer de film op uw feest getoond wordt, is het het absolute hoogtepunt. Het heeft een enorme impact op alle aanwezigen.
Een mooier cadeau kun je iemand echt niet geven.